לרגל "יום המים הבינלאומי" מפרסם משרד הבריאות מידע מקיף ונתונים בנושא שתיית המים בישראל. על פי הנתונים, עלות שתיית מי ברז השנתית הממוצעת לאדם בישראל היא כתשעה ש"ח בלבד


לרגל "יום המים הבינלאומי" משרד הבריאות מפרסם באתר האינטרנט שלו את נתוני צריכת המים בישראל. עפ"י הנתונים "שתיית מי ברז היא חסכונית ביותר: עלות 1,000 ליטר מים (1 מ"ק) היא כ-9 ₪. בחישוב שנתי אדם בוגר שותה כ-750-900 ליטר מים לשנה (8-10 כוסות לאדם ליום), לפיכך ההוצאה השנתית לשתיית מי ברז לאדם עומדת על פחות מ-9 ₪. לשם השוואה, מחיר שישיית בקבוקי מים מינרלים עולה יותר". 

במשרד הבריאות מעודדים שתיית מי ברז ומציינים כי בין היתרונות לכך ניתן למצוא את שיפור יכולות העבודה והלימוד, הפחתת בעיות השמנה, מניעת עששת בשיניים, איכות תברואית גבוהה ופיקוח מתמיד על איכות המים. במשרד הבריאות אומרים כי יש לשתות מהמים הקרים ולהימנע ככל האפשר מצריכת המים החמים לצרכי שתיה ובישול.  

קיימות תקנות להבטחת איכות מי השתייה, ומשרד הבריאות דואג לעדכן אותן בהתאם להתפתחות מדעית, לידע שהצטבר, להתפתחות אנליטית ולתקינה בינלאומית בנושא.

מקורות המים נבדקים בבדיקות מעבדה (לגילוי למעלה מ – 130 מרכיבים שונים) טרם אישורם לאספקת מים לשתייה.

  • מקור מים, שאינו עומד באיכות או שהזדהם, נפסל ואינו יכול לשמש לאספקה למי שתייה. במקרים מסוימים יאושר מקור המים לאחר שנעשה טיפול ייעודי במים להרחקת הגורם המזהם.

  • מתקני הטיפול במים מנוטרים באופן רציף על-ידי מכשירי מדידה ונבדקים באופן שוטף בבדיקות מעבדה בהתאם לסוג מתקן הטיפול. תוצאות הבדיקות מועברות למשרד הבריאות.

  • מערכות האספקה (צנרת, בריכות אגירה, מגדלי מים) מנוטרות באופן שוטף על-ידי ספקי המים ותוצאות הבדיקות מועברות גם למשרד הבריאות.

  • כל המים המסופקים לציבור עוברים חיטוי בכלור. בנוסף קיימת חובה לשארית כלור במים, זאת על מנת למנוע התפתחות חיידקים מזיקים.

גם ברשות המים ציינו השנה את יום המים הבינלאומי ופרסמו שאלון בו תוכלו לבדוק כמה טוב אתם מכירים את המים שאתם שותים. אם הנושא ממש מסקרן אתכם, תוכלו גם לקרוא דוחות תקופתיים של איכות המים בישראל ולקרוא על יום המים הבינלאומי 2021 - מתוך אתר האו"ם.