כשסער בן הרוש הפך לאבא טרי הוא החל להעלות לרשת פוסטים הקשורים לחוויה שלו בגידול הילדים. עד מהרה הפכו הפוסטים לויראליים ואבות רבים חשו הזדהות ושיתפו. בתוך זמן קצר הוקם גם עמוד פייסבוק המונה נכון להיום למעלה מ-257 אלף אוהדים. השלב הבא היה פתיחת קבוצת פייסבוק סגורה לחברים, הנקראת "אבא פגום - שורדים ביחד", גם היא הפכה לאחת הקבוצות הגדולות והפעילות בישראל, וחבריה אף מקיימים פעילות מחוץ למרחב הוירטואלי


הפעילות של "אבא פגום" במרחבי הפייסבוק כבר מזמן הפכה לאחת מתופעת הרשת הפופולריות בישראל. כשבוחנים את המימדים אליהם הגיעו מייסדי העמוד מבינים כי אפשר להפסיק לכנות את התופעה כתופעת רשת ולהתחיל לכנותה כתופעה חברתית. כן, כזו שעושים עליה מחקרים באקדמיה. אז מאיפה בעצם הכל התחיל? מבדיחה. סער בן הרוש, העוסק בחייו הפרטיים בעולמות הצילום והתוכן, הפך לאבא. הוא החל להעלות פוסטים שנונים ומצחיקים בפייסבוק, וכאן נכנס לתמונה תבלין הויראליות, שהפך את "אבא פגום" למעצמה הכוללת גם פעילות מחוץ למרחב הוירטואלי.


בשלב מסוים החלו מנהלי הפעילות של "אבא פגום" לנצל את הפלטפורמה האדירה שיצרו לטובת קידום יוזמות חברתיות ומצילות חיים. כך למשל, הופיע קמפיין שנקרא "אבא פיגום", להעלאת המודעות לבטיחות בענף הבניה, תוך שיתוף פעולה עם המוסד לבטיחות וגהות. בפוסט שהועלה בדף נקראו הגולשים לשתף פעולה ולדווח על מפגעים בטיחותיים באתרי בניה.


אם נשים לרגע בצד את היוזמות החברתיות, נבין שההצלחה של "אבא פגום" נובעת משום שהתוכן עוסק בבעיות אמיתיות של אנשים אמיתיים, ובמקרה שלנו- אבות לילדים. כל אבא (כמעט) יזדהה עם התחושה שהוא אינו אבא מושלם, שהוא עושה טעויות ושטויות בתהליך גידול הילדים. במקביל, הוא יחוש אשמה קלה אבל לא כזאת שתגרום לו להתייסר. הוא ישתף את חבריו 'הפגומים' בקבוצת האבות הפגומים ויקבל מהם אמפתיה והבנה.

 

אם גם אתם אבות פגומים ועדיין לא הצטרפתם לקהילה הענפה, תוכלו לעשות זאת ולעקוב אחר עמוד הפייסבוק או לבקש להצטרף לקבוצה. גולשים ששלחו בקשת חברות שיתפו אותנו כי ההמתנה ארוכה אך לבסוף הם מקבלים אישור, אז גם אם לא צורפתם מיידית, כדאי לכם להמתין בסבלנות. בקבוצה תוכלו להשתעשע אבל גם לגבי טיפים ועצות, לפרוק תסכולים, ואף לקחת חלק במפגשים של הקהילה.