היפגעות של ילדים כתוצאה מהשארתם ברכב היא אחת מהפגיעות הבולטות בעונת הקיץ. לפי ארגון בטרם, בין השנים 2008 – ועד מאי 2016, דווח בתקשורת על 381 ילדים שהושארו לבדם ברכב. 19 מקרים הסתיימו במות הילד.  כ-10% מהילדים הושארו ברכבי הסעה. בעזרת משרד הבריאות וארגון "בטרם" אנו מביאים לכם מידע בנושא וגם כמה מוצרים שסייעו לכם למנוע אירוע כזה. קראו, הפנימו והעבירו להורים נוספים


יש מספר תרחישים אופייניים להשארת ילדים ברכב: 

  • הורים ששכחו שילדם נמצא ברכב, למשל כשהיו בדרך לעבודה וגילו לאחר שעות כי שכחו את ילדם ברכב; 

  • הורים שהשאירו את ילדיהם באופן מכוון ברכב (למשל לסידורים שהעריכו שייקחו זמן קצר) כאשר המעיטו בסיכון אותו הם נוטלים; 

  • ילדים שנשכחו ברכבי הסעה, לעתים לאחר שנרדמו, ונהג ההסעה לא הבחין בהם; 

  • ילדים שנכנסו לרכב החונה על מנת לשחק בתוכו, ולא הצליחו לצאת ממנו.

 

השפעת החום (הטמפרטורה) ברכב על הילד

מחקרים שונים מראים כי, חום קיצוני משפיע על תינוקות ופעוטות במהירות רבה יותר ובצורה חמורה יותר מאשר על מבוגרים. מכיוון שממדי הגוף של ילדים קטנים, טמפרטורת הגוף שלהם עלולה לעלות במהירות הגדולה פי שלושה עד חמישה מהמהירות בה עולה טמפרטורת הגוף של מבוגר.  

במחקר שנערך מטעם חברת ג'נרל מוטורס, נערכה בדיקת טמפרטורת האוויר במכונית אשר שהתה בשמש בחום של 35 מעלות צלסיוס, ואשר אווררה לפני כן באמצעות מזגן. לאחר 20 דקות הטמפרטורה במכונית הגיעה ליותר מ-50 מעלות צלסיוס, ולאחר 40 דקות  עברה את ה-65.5 מעלות צלסיוס. 

גם השארת חלון פתוח אינה עוזרת. במחקר נמצא כי גם אם משאירים חלון פתוח מעט, מידת החום במכונית עולה לרמות מסוכנות ביותר לילדים, למבוגרים פגיעים ולבעלי חיים. 

במחקרם של נל ושות' נמצא כי היפרתרמיה יכולה להיווצר אף בימים שאינם חמים במיוחד: בימים בהם הטמפרטורה בחוץ הייתה 22 מעלות צלזיוס, תוך 60 דקות עלתה הטמפרטורה בתוך חלל הרכב ל- 47 מעלות צלזיוס. 80% מעליית החום התרחשה ב-30 הדקות הראשונות.    

 
החקיקה בישראל ביחס להשארת ילדים ברכב

בישראל, סעיף 361 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 עוסק בנושא "השארת ילד ללא השגחה" ולפיו: המשאיר ילד שטרם מלאו לו שש שנים בלא השגחה ראויה, ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו – מאסר שלוש שנים; עשה כן ברשלנות, דינו – מאסר שנה; עשה כן במטרה לנטוש את הילד, דינו – מאסר חמש שנים. 

לגבי רכבי הסעת ילדים, יש לציין שבישראל חלה על הנהג חובת סריקת רכב לאחר הורדת הילדים מרכב ההסעה. 

 

כיצד ניתן למנוע שכחת ילדים ברכב  - מוצרים מסייעים

אין באמור להלן המלצה על אף אחד מהמוצרים או מהחברות, כל רכישה של מוצר בטיחות טעונה בדיקה של התאמתו לנסיבות הפרטניות, והינה על אחריות הצרכן בלבד.

  • אפליקציית תזכורת לילד – אפליקציה  לטלפון חכם (סמרטפון) המבוססת GPS (בשלב זה לאייפון). האפליקציה יודעת לזהות אוטומטית התחלת נסיעה של המשתמש, ומחכה לזיהוי של עצירה. כאשר זיהתה מצב של עצירה סופית האפליקציה מתחילה לתזכר את המשתמש בהודעות קול המלוות ברטט, עד לביטולם על ידי המשתמש.

  • תפס למניעת שכחת ילדים - יוזמה של חברת החשמל. רצועה פשוטה המחוברת באמצעות תפס בשני חלקיה, המולבשת בחלקה האחד על חובקי ההגה ובחלקה האחר על צרור המפתחות. נהג הנכנס עם ילדים לרכב, נדרש להקליק בין שני חלקי הרצועה ולהניע את הרכב כדבר בשגרה, אולם כשירצה לצאת מהרכב לאחר שהוציא את המפתח ממתג ההצתה הרצועה תמנע זאת, במטרה להזכיר לו כי עליו לא רק לשחרר את הרצועה של חובק ההגה אלא גם את הילדים החגורים מאחור. המוצר הותקן בכל רכבי חברת החשמל.  

  • אפליקציה לגננת - אפליקציה המאפשרת מעקב אחרי נוכחות ילדים בגני ילדים ובמוסדות החינוך. לגננת רשימה של ילדי הגן. כאשר הם מגיעים אל הגן הגננת מסמנת את שמם וההורים מקבלים הודעה שילדיהם הגיעו. לאחר זמן קבוע יעלו שמות הילדים שלא הגיעו ובלחיצת כפתור הגננת מעדכנת את ההורים כי ילדם טרם הגיע לגן. ההורים יוכלו להשיב לה בנושא. כך אם הילד עלה לרכב הסעה ולא הגיע לגן תהיה להורים בקרה. 

  • מערכת לגילוי תינוק שנשכח ברכב - מערכת המתאימה לרכבים פרטיים ולרכבי הסעות. מערכת חיישנים היודעת לזהות בזמן אמת ילד שנשכח ברכב ומפעילה באופן אוטומטי שרשרת פעולות להבטחת שלום הילד. המערכת אוטומטית ואין צורך לזכור להפעיל או לכבות אותה. פעולות אלו נקבעות מראש והן יכולות לכלול: שליחת קריאת מצוקה למוקד מאויש; פתיחת חלון; שליחת הודעת טקסט למספר נבחר; הפעלת מצלמות המותקנות ברכב גם בזמן שהרכב כבוי ונעול בכדי לאפשר תקשורת בזמן אמת עם הילד (רלוונטי לאוטובוסים ורכבי הסעות).

  • מערכת לרכב הסעות - המוצר כולל מפסק אשר יותקן בירכתי תא הנוסעים, לאימות סריקת הרכב על-ידי הנהג, ואשר מבצע מספר פעולות ביניהן שליחת מסר לסדרן העבודה כאשר לא מתבצעת סריקה של הנהג והפעלת אזעקה (בשלב זה המוצר בשלב של רישום פטנט ותקינה במשרד התחבורה). 


דוגמאות למוצרים המשווקים בארה"ב

  • חיישני זיהוי למושב ולחגורת הבטיחות - מוצר הכולל שני סוגים שונים של חיישנים: חיישן משקל המזהה ילד במושב בטיחות וחיישן על אבזם הריסון של מושב הבטיחות. החיישנים מתחברים למכשיר המשמש כמחזיק של מפתחות הרכב. אזעקה/צלצול מופעלים כשהנהג מתרחק יותר מארבעה וחצי מטרים מהילד החגור במושב הבטיחות. 

  • חיישן זיהוי לדלת האחורית - כאשר הרכב מונע המערכת מופעלת במידה וזיהתה כי לפני התנעת הרכב,  נפתחה הדלת האחורית של הרכב מעל ל- 3 שניות (מתוך הערכה כי לא ניתן להכניס ילד למושב בטיחות בזמן נמוך משלוש שניות). מרגע שהנהג כיבה את הרכב, מופעל צליל תזכורת, אותו ניתן לכבות רק על ידי לחיצה על כפתור המצוי בדלת האחורית.

  • חיישן זיהוי תחת מושב הבטיחות - חיישן המותקן תחת מושב הבטיחות, היכול בין השאר, לזהות כי הילד הושאר ומתריע למכשיר הסלולארי. 

  • מושב בטיחות מיוחד - מושב בטיחות עם מוניטור המובנה בתוך המושב ומתריע על השארת ילד ברכב או על עליית טמפ' ברכב או על כך שילד השתחרר מהחגורה בזמן הנסיעה. ההתרעה מגיעה לטלפון הנייד באמצעות אפליקציה.

  • אזעקה למחזיק המפתחות ולרכב - פד המונח במושב הבטיחות ומופעל כאשר התינוק יושב בתוך המושב. במידה והנהג מתרחק מהרכב ללא הוצאת התינוק מהרכב, המכשיר המחובר למחזיק המפתחות שלו משמיע צליל שיזכיר לנהג להוציא את התינוק מהרכב. במידה והנהג אינו מוציא את הילד מהרכב, לאחר זמן מה, מופעלת אזעקה חזקה יותר ברכב עצמו, הכוללת קריאה "תינוק בסכנה", על מנת להתריע בפני עוברי אורח הסמוכים לרכב.  

 

למידע נוסף בנושא בטיחות ילדים ברכב ומוצרים המסייעים למניעת השארת הילדים ברכב ניתן לפנות לארגון בטרם לבטיחות ילדים.